Yaşam

Buharda sebze salatası tarifi, nasıl yapılır?

Buharla pişirilmiş sebzeler; Sebzelerin besin değerini ve aromasını kaybetmeden vitamin ve mineralleri koruyarak yapılan en sağlıklı pişirme tekniğidir. Buharda haşlanan sebzeleri ocaktan aldıktan sonra buzlu suya koyarak şoklamak da çok sağlıklı. Bu sayede haşlanmış sebzeler bekleme süresi boyunca besin değerlerini koruyacak ve renklerini kaybetmeyecektir. Sağlıklı olmasının yanı sıra hızlı ve oldukça kolay bir tekniktir.

Farklı ve lezzetli salata arayanlara, sağlıklı beslenenlere ya da diyet yapanlara fikir vermesi için en sağlıklı buharda haşlanmış salata tanımını aradık.

İşte yemek masrafını kaybetmeden sofralarımıza gelen, sebze sevmeyenlere bile sebze sevdirecek tarif. En lezzetli ve hafif buharda pişirilmiş sebze salatası tarifi…

BUHARLI HAŞLANMIŞ SIFIR SALATA TARİFİ

4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 250 gram brokoli,
  • 250 gram karnabahar,
  • 1 havuç

Sosu için:

  • ½ çay kaşığı haşlanmış sebze suyu,
  • 3 diş ezilmiş sarımsak,
  • ½ limon suyu,
  • 1 çay kaşığı sirke (isteğe bağlı),
  • Tuz biber
  • Zeytin yağı

Yapılışı:

  • Karnabahar ve brokoliyi çok küçük olmayacak şekilde kesin.
  • Havuçları bir cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
  • Buharla haşlamak için süzgeci olan bir tencereye alıp altına süzgece değmeyecek kadar su koyup kaynama noktasına getirin.
  • Su kaynamaya başlayınca sebzeleri havuçlar dibe gelecek şekilde süzgece alın ve kapağını kapatarak buharda haşlayın.
  • Karnabahar ve brokoli 9-10 dakikada, havuçlar ise yaklaşık 15 dakikada yumuşayıp pişecek o yüzden kontrollü bir şekilde haşladığınızdan emin olun. Aşırı pişmiş sebzeler çok yumuşak olur ve parçalanır.
  • Sebzeleri ocaktan alın ve buzlu suya daldırarak şoklayın. Ardından sebzeleri geniş bir kaba alın.
  • Sebzeler kenarda beklerken sos kaplarını küçük bir kavanoza koyun, baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayın ve kapağını kapatın.
  • Kalın bir sos oluşturmak için kavanozu hızla sallayın.
  • Hazırladığınız sos ile haşlanmış sebzeleri birleştirip ezmeden karıştırın.

Ve işte buharda pişmiş sebze salatanız hazır. Servis kasesine alıp üzerini ceviz veya mısırla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

habererdek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu